Predstavitev

Koncept

Korejski bistro Suwon je prva restavracija s ponudbo korejske hrane v Sloveniji!

Na meniju boste našli korejske klasike kot so bibimbap (riževa skleda z zelenjavo in mesom ali tofujem), kimbap (rižev zvitek), tokpoki (riževi svaljki v čilijevi omaki ali z govedino bulgogi), bulgogi, domači kimči (korejska fermentirana zelenjava), domače korejske žlikrofe imenovane mandu...

Izvorne korejske sestavine dajejo jedem pristen okus, sveža sezonska zelenjava in kakovostno meso pa hranljivost in visoko raven.

Suwon je nekoliko atipična korejska restavracija, saj poleg tradicionalnih jedi ponuja tudi lastne kreacije kot so domači sadni ledeni čaji na osnovi zelenega čaja senča, sladice kot na primer med gosti zelo priljubljeni matcha brownie, večkrat pohvaljena hruškina solata s prelivom iz sojine omake ter druge dobrote.

Ambient

Ambient je tako kot jedilnik oblikovan v minimalističnem sodobnem slogu, ki posnema tradicionalno korejsko hišo Hanok. S svojo elementarnostjo, domačnostjo in nežnostjo na nas vpliva pomirjujoče. Stene namenoma niso zapolnjene, saj želimo, da se ambient razvije organsko. Poleg tega se zaradi manjšega števila ambientalnih dražljajev, jedec bolje osredotoči na samo hrano in druženje s sojedci.

Zgodba

Suwon je mesto v Republiki Koreji kjer so se spoznali lastniki Gregor, Hyewon in Sangwook. Prvi stik se je zgodil v študentski menzi na univerzitetnem kampusu kjer so študirali. Zaradi bližine študijskega centra za Bežigradom, kjer je študiral tudi Gregor, o primernosti imena ni bilo več dvomov.

Korejska kuhinja

Korejska kuhinja slovi kot ena izmed najboljših na svetu, saj je zelo raznolika, uravnotežena, zdrava in okusna. Razpon korejskih jedi je zares širok od kontinentalnih do morskih jedi. Ker vsebuje veliko fermentiranih jedi, korenin, alg in zelenjave je tipičen korejski obrok zelo hranljiv. Stebra okusnosti korejskih jedi sta korejska čilijeva pasta gočudžang in korejska sojina pasta duendžang.

V Koreji se vse jedi vedno postrežejo na enkrat in ne v hodih kot je to značilno za evropski prostor. Ob glavni jedi se postreže juha in prilogice imenovane bančan, med katere štejemo tudi slavno fermentirano zelenjavo kimči. Za sladico se v Koreji običajno postreže sadje. Redna spremljevalca obroka sta fermentirana pijača iz riža makoli in drugih žitaric sodžu.